logo

Nyt høsten med din hund og katt

Høsten er en flott sesong for både to- og firbente, som kan nytes til det fulle i skog og mark. Enten om man er friluftlivsenusiast, høster av naturens frukter og bær, deltar på jakt og i konkurranse, eller bare ta livet med ro, ønsker Sandviken Dyreklinikk å komme med noen velmenende råd for å kunne ta best mulig vare på din hund og katt: 

Vær forberedt - har du husket på de viktigeste tingene?

  • Potestell og kloklipp: Lange turer i skog og mark og etterhvert på kaldt underlag med veisalt, kan være belastende for poter, klør og lærhuden til din hund og katt. Husk å forebygg med jevnlig kloklipp, potevoks og potesokker, samt tilskudd av essensielle fettsyrer.
  • Flåttbeskyttelse: flåttsesongen varer ofte helt ut til oktober-november - husk å beskytte din hund og katt mot flåttbitt og flåttbårne sykdommer som Borreliose og Skogsflåttencephalitt. Vi fører flere typer effektive flåttpinsetter, og flåttmedisin til hund og katt. 
  • Sørg for å holde hunden og katten din varm og godt sett i mørket! Vi anbefaler refleks og regn/varmedekken, samt lys til halsbåndet!

  • Pakk tursekk din riktig! Det er viktig å tenke på hva man har med seg i tursekken sin, for å være best forberedt. Vi oppfordrer alle turgåere som legger ut på lengre turer, å ha med en førstehjelpspakke, samt mat og drikke til din hund. Dette kan du få kjøpt hos oss, vi har flere fornuftige alternativ til dette.
  • Pass opp for huggormen: nå som huggormsesongen går mot hell, kan man gjerne oppleve at huggormen er litt tregere og mindre oppmerksom. Dermed øker faren for å støte på en huggorm på turstien, så pass på hvor du og din hund tråkker.  

 

Sandviken Dyreklinikk - Sammen for ditt dyrs trygghet og helse!