Tilbake til alle tjenester

Patellaattest

Hva er patellaluksasjon?

Patellaluksasjon er en knelidelse som forekommer hos en del raser, hvor små rasehunder er overrepresentert (Chiuaua, Yorkshire Terrier, Pomeranian, Puddel). Kneskålen (patella) hos hunden er løs og skyves ut av normal stilling (luksasjon). Kneet kan dermed gå helt eller delvis ut av normal posisjon. Ettersom dette er en lidelse som kan har stor betydning for hundens helse og etterhvert forårsake en del smerter, er dette noe som alltid blir rutinemessig blir sjekket ved helsebesøk ved Sandviken Dyreklinikk.

Patellaluksasjon er en arvelig tilstand, og mange raser har i sin avlsanbefaling at avlshunder undersøkes for dette før avl. Videre har denne registreringen blitt sentralisert i regi av NKK, for å kvalitetssikre resultatet og holde en standardisert rutine for alle hunderaser, slik at det kan være et godt avlsverktøy.

Sandviken Dyreklinikk tilbyr patellaundersøkelse ved veterinær Camilla Meltevik og Leif Reidar Rønning, som har særlig avtale med NKK.

Når kan jeg utføre patellaattest?

Hunden må ha fylt 12 måneder den dagen den undersøkes for patellaluksasjon for at resultatet skal bli lagt inn i dogweb.

avlsundersøkelser

Hva bør jeg huske på før undersøkelsen?

Før du kommer til timen, bestiller du skjema inne på DogWeb, og MinSide. Husk å bestille skjema med veterinærens og klinikkens navn – dette får du beskjed om ved timebestillingen.

Print ut skjema og ta med til timen. Resultatet vil bli lagt inn i DogWeb.

For mer info – sjekk ut NKK sine sider

Kontakt oss

Ta gjerne kontakt med oss med generelle henvendelser på e-post eller telefon. Vi svarer vanligvis innenfor 24 timer. For akutt hjelp, ring oss.

Sandviken Dyreklinikk

Sandviken Dyreklinikk AS

Org nr: 918783148
Sandviksbodene 65 B
5035 Bergen
Sandviken
Addresse:
Sandviken Dyreklinikk AS
Org nr: 918783148
Sandviksbodene 65 B
5035 Bergen

Kontakt:
Åpningstider:
Mandag-torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-16:00
© 2022 Sandviken Dyreklinikk. All right reserved.
Bestill time