Tegn på at hunden har vondt i muskler og ledd

Tegn på at hunden har vondt i muskler og ledd.

1.Hunden vil ikke lenger hoppe, løpe eller leke slik den gjorde før

Mange eiere legger merke til at hunden ikke lenger vil hoppe ut og inn av bilen.

Dette skjer ofte hvis hunden har vondt i muskler og ledd pgaf.eks. en strekk eller en låsning.

Hvis du har en hund som skal prestere i agility, sledekjøring eller lignende vil bare småforandringer i muskler/ledd skape problemer og hunden presterer ikke slik den gjorde.

Har du en hund som henger etter på tur ville en sjekk av bevegelsesapparatet vært lurt.

2.Hunden har plutselig begynt å halte

Vedhalthet kan det være et sår eller en skade, men det kan også være en låsning eller stivhet. Noen ganger kan det være lurt å dra til veterinærenfor å ta et røntgenbilde, men på et røntgenbilde vil det ikke vises om det er en låsning.

3.Hunden viker unna når du skal klappe den

Dette er et tydelig tegn på smerte. Ofte kan det være smerter i muskler eller ledd, men noen ganger kan det være mer alvorlige problemer med indre organer.

4.Hunden har forandret humøret sitt

Hvis hunden har vondt et sted vil den ofte forandre humøret. Noen blir unnvikende og vil ikke ha kontakt, mens andre blir sinte og irritable.

5.Hunden har en stiv / skjev gange

Hvis hunden går skjevt er det ofte pga stive muskler og ledd. En låsning eller en strekk i muskel kan skape stiv gange. Noen ganger kan det komme plutselig, mens andre ganger kommer det over tid.

6.Hundens hale henger skjevt

Hundenshale er dens balansepunkt, en skjev hale kan bl.a komme av at det er problemer i en side. Hvis halen er stiv å bøye oppover er det et tegn på stiv rygg.

7.Hundens ledd knirker når den beveger seg

Når leddene er stive vil de ofte knirke. Hvis du hører at det knekker i et ledd er det ikke selve leddet som knekker, men det er gass i leddet som sprekker.

8.Hunden sover mye mer enn før

En hund som sover mer enn før kan gjøre dette pga smerter og stivheter når den beveger seg. - Det kan også være mange andre årsaker.

Ofte sies det at hunden sover så mye fordi den er gammel, det er gjerne riktig det, men ofte kan hunden bli mer aktiv igjen hvis den får løst opp i -eller styrket muskler og ledd.

9.Hunden knekker i ryggen / bakparten ved lett trykk

Dette er et tegn på smerter og burde undersøkes og behandles.

10.Hunden strekker seg /gjesper mer enn normalt

Forebyggende tiltak kan gjøre at hunden ikke like lett utvikler forkalkninger, stivheter, leddsykdommer osv. Hvis man tar med hunden for å undersøke den kan den bli behandlet før det blir verre enn det, det allerede er.

Mange tenker at gamle hunder ofte blir stive og støle og at det gjør jo ikke noe. Det som er sannheten er at det ofte kan gjøres noe med, slik at hunden får et bedre liv. Har hunden forkalkninger kan problemer som oppstår sekundært behandles slik at hunden får det bedre.

Unge hunder bør også undersøkes da det kan forebygge senere skader. En ung hund som hopper og spretter kan lett få låsninger og strekte muskler. Jo fortere man får gjort noe med det, jo mindre sjanse er det for at det utvikler seg plager og sykdommer senere i hundens liv.

Sandviken
Addresse:
Sandviken Dyreklinikk AS
Org nr: 918783148
Sandviksbodene 65 B
5035 Bergen

Kontakt:
© 2022 Sandviken Dyreklinikk. All right reserved.
Bestill time