Kjæledyret mitt skal opereres - Hva bør jeg tenke på?

Kjæledyret mitt skal opereres - Hva bør jeg tenke på?

Hos Sandviken Dyreklinikk har flere av våre veterinærer spesiell kompetanse på ulike operasjonsområder; bløtvevskirurgi, ortopedi (beinkirurgi), tannekstraksjon og kirurgi i munnhule. I denne artikkelen gir vi deg noen tips til hvordan du som eier kan forberede ditt kjæledyr best mulig til planlagte kirurgiske inngrep.

Flere dager før operasjon:

1.      Forundersøkelse

Det er viktig for oss å kunne gi ditt kjæledyr de beste forutsetninger for en vellykket operasjon, vi anbefaler derfor en forundersøkelse før selve operasjonsdagen, slik at vi kan planlegge og tilrettelegge operasjonen på best mulig måte for ditt kjæledyr.

Dersom din hund/katt får nedsatt allmenntilstand eller andre helseforandringer i dagene før operasjon er viktig at du tar kontakt med klinikken slik at vi kan vurdere om endringene vil kunne ha innvirkning på operasjonen, og om det bør gjøres tilpasninger.

4T4A8303

         2. Medisiner

Mottar din hund/katt medisiner på fast basis? Informer din veterinær i forkant av operasjonen slik at dyrlegen kan gi deg råd om hvordan faste medisiner skal gis i dagene før og etter operasjonen.

Dagen før operasjon:
3. Sjamponering
Vi råder til å sjamponere kjæledyret dagen før operasjon med Clorexyderm sjampo, denne fås kjøpt i enkeltdoser ved Sandviken Dyreklinikk.  Dette er en sjampo som renser huden ettersom den inneholder 4% Klorheksidin. Sjampoen inneholder også lanolin som hindrer uttørking og glyserin som er en emulsjon som beskytter huden.

På operasjonsdagen:
4. Faste
Voksne hunder/katter skal faste i 6 timer før ankomst til klinikken. Dette er fordi anestesimedikamenter kan fremkalle kvalme. Dersom dyret har fastet minsker det fare for aspirering av eventuelt oppkast.  Hunder/katter kan ha fri tilgang til vann frem til ankomst på klinikken.

Valper og kattunger under 6 mnd skal faste kortere enn voksne dyr. Dette er fordi unge dyr er mer utsatt for lavt blodsukker etter lengre faste. Kjæledyr som har begynt å spise fast føde på egenhånd skal fastes i 4 timer før en operasjon.
Nyfødte dyr skal ikke faste i det hele tatt.

Dersom dyret ditt mottar en spesialdiett er det fint om du informerer oss om dette slik at vi kan gi din hund/katt et tilpasset måltid etter operasjonen. Dyr som tar til seg næring etter operasjon har bedre tilheling og rekonvalesens.

5.Lufting
Hunder bør gå en god luftetur før innlevering hvor de får gjort fra seg, Katter bør ha fri tilgang til kattedo. Dette er både for at dyret skal ha det så komfortabelt som mulig før og etter operasjonen, og for å redusere risiko for kontaminasjon under operasjonen.

Kirurgi Sandviken Dyreklinikk

Ta gjerne kontakt med klinikken dersom du har spørsmål, vi er her for å hjelpe dere, tlf 415 70 007

Dersom en akuttsituasjon skulle oppstå utenom klinikkens åpningstid, kan man kontakte Smådyrvakten i Bergen på tlf 820 90 060.

 

Sandviken Dyreklinikk - Sammen for trygghet og helse!

Sandviken
Addresse:
Sandviken Dyreklinikk AS
Org nr: 918783148
Sandviksbodene 65 B
5035 Bergen

Kontakt:
Åpningstider:
Mandag-torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-16:00
© 2022 Sandviken Dyreklinikk. All right reserved.
Bestill time