Akkreditert Cat Friendly Clinic (CFC)

Gullnivå i CFC

Sandviken Dyreklinikk vet at klinikkbesøk kan være stressende for katter, og ønsker å forbedre kattens opplevelse ved klinikkbesøk og tilrettelegge for deres særegne behov. Vi har dermed optimalisert klinikken og våre rutiner, for å tilby et mer behaglig besøk og en roligere atmosfære for våre kattepasienter og deres eiere.

Sandviken Dyreklinikk er stolt av å være en akkreditert Cat Friendly Clinic (CFC) - ved høyeste standard: Gullnivå.

ISFM Cat Friendly Clinic er en internasjonal utmerkelse utviklet av International Society of Feline Medicine, med fokus på å fremme velvære og omsorg, tilrettelegge for katters særegne behov og skape en trygg atmosfære for alle katter som besøker eller blir innlagt hos oss.

For å oppnå en slik sertifisering, må dyreklinikken bestå en mengde krav og retningslinjer til blant annet klinikkens lokaler med hensyn til utforming og fasiliteter, opprettholde og oppdatere et høyt faglig nivå med jevnlig kursing av alle ansatte, og avansert veterinærmedisinsk utstyr for å kunne behandle katter, og dokumentere arbeidsprosedyrer. Viktigest av alt har alle ansatte stort fokus på å tilnærme seg og håndtere katter på en respektfull og sensitiv måte, for å minimere stress.


Resepsjon Sandviken DK

CFC-akkrediteringen har tre nivå – Bronse, Sølv og Gull. Alle sertifiserte klinikker må møte et minimumkrav (Bronse-nivå), men strengere krav stilles og må oppfylles for å oppnå Sølv og Gull. Vi gleder oss over å kunne meddele at Sandviken Dyreklinikk har oppnådd Gull-nivå. ​Sandviken Dyreklinikk er 1 av 6 dyreklinikker i Bergen, som er akkreditert Cat Friendly Clinic, gullnivå (per oktober 2021).

CFC Katteventeværelse Sandviken Dyreklinikk

Hva er en "Cat Friendly Clinic"?

Når du velger en ISFM-sertifisert dyreklinikk til din katt, vet du at du velger en kattevennlig klinikk som har personale og klinikklokaler dedikert til kattepasienter, og kjenner deres særegne behov. Dette er din trygghet for at katten din får god behandling hos dyrlegen. Som dyrehelsepersonell er vi kjent med at alle katter er unike og forskjellige, og har dermed unike behov. Dette kan medføre forskjellige måter å reagere på ved reise til og fra klinikk, samt opphold og undersøkelser på klinikken.

Det er kjempeviktig for oss at vi tilrettelegger for og sørger for en så rolig og avslappet atmosfære for din katt, for økt trygghetsfølelse og mindre stress for ditt kjæledyr. Vi har også fokus på råd og veiledning til deg som eier, på stressreduserende tiltak og hvordan forenkle og riktig håndtere transport til og fra klinikk, selve klinikkoppholdet, og videre pleie og medisinering av din katt hjemme.

Sandviken Dyreklinikk har optimalisert klinikken, for å gjøre din katts klinikkopplevelse rolig og kattevennlig:  

  • Eget venteværelse for katt, med hyller for å kunne plassere katten din i høyden for økt trygghet.  
  • Eget undersøkelsesrom kun for katt, med kontinuerlig bruk av Feliway feromoner.
  • Egen oppstalling for katter, med store "Cat Condos" hvor de kan sitte på et lite platå, samt gjemme seg i to små huler om ønskelig. Vi bruker også Feliway feromoner på katteoppstallingen. For pasienter med lengre opphold, er det mulig å åpne opp dører i mellom flere bur, for mer boltreplass.
  • Eget veterinærmedisinsk utstyr tilpasset til bruk for katter for pålitelig og effektiv diagnostikk og behandling: dette inkluderer blodanalysemaskiner og blodprøvetester for katt, billeddiagnostikk, utstyr til tannbehandlinger og kirurgi.
  • Alle ansatte (veterinærer, dyrepleiere og klinikkassistenter) kurses og holdes oppdatert innen relevant fagkunnskap.  
  • Høyt fokus på kattevennlig og respektfull håndtering av katter, og god eierinformasjon på hvordan gjøre reisen til og fra klinikk så komfortabel som mulig.

Du kan lese mer om spesifikke krav som stilles for en kattevennlig klinikk her.


Kattekonsultasjonsrom
kattekonsultasjonsrom Sandviken Dyreklinikk

Ved Sandviken Dyreklinikk er veterinær Kristine Skogseth-Jacobsen klinikkens "Cat Advocate", og er ansvarlig for at klinikken til enhver tid følger krav og retningslinjer for å klassifiseres som en Cat Friendly Clinic.

Kattevennlig klinikk Sandviken Dyreklinikk
Katteoppstalling 3 Sandviken Dyreklinikk

Les gjerne mer om Cat Friendly Clinic og det gode arbeidet som utføres internasjonalt for å øke kattens helse, status og verdi ved International Cat Care her.

Sandviken
Addresse:
Sandviken Dyreklinikk AS
Org nr: 918783148
Sandviksbodene 65 B
5035 Bergen

Kontakt:
Åpningstider:
Mandag-torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-16:00
© 2022 Sandviken Dyreklinikk. All right reserved.
Bestill time
No items found.