logo

Kurs i husbandry: fryktfri håndtering av kjæledyr

Husbandry trening går ut på å lære dyr atferd som gjør daglig stell og håndtering som kloklipp, ørerens, tannpuss, behandling av skader, medisinering og veterinærbesøk mye lettere og bedre for alle parter involvert!

Denne typen trening har tidligere vært mer vanlig i trening av eksotiske dyr. Visst du at det er veldig vanlig at en sjøløve, delfin eller spekkhogger kan tisse i en kopp på signal?!
I den senere tid har husbandry metodene blitt stadig mer populær i trening av kjæledyr også, og det med rette! Dette er trening du kan dra nytte av i alle håndteringssituasjoner både hos veterinæren, frisøren, på utstilling, i konkurranser og ved daglig stell hjemme.

Gjennom dette kurset er målet at deltakerne skal få en grunnleggende innføring i husbandry og treningsmetodene brukt til fryktfri håndtering, slik at en selv kan starte treningen med egen hund. Kurset tar dor seg både teori og praktisk trening med veiledning av instruktør.

Kurset går over tre kvelder med en ukes mellomrom slik at man får tid til å trene mellom læringsøktene.

Unngå tvang, stress og negative opplevelser for våre firbente venner - Velkommen til kurs i husbandry!

Antall plasser: 10.
Deltakere med hund blir prioritert til dette kurset, grunnet få plasser for å opprettholde Folkehelseinstituttets smittevernregler.

Sted: Sandviken Dyreklinikk

IMG_9118

Instruktør: Jonas Riise Johansen - Jonas startet sin karriere innenfor hund i forsvaret, har vært frivillig i Bosnia hvor han jobbet for Norsk folkehjelps minehundsenter hvor han trente hunder til forskjellige formål, både søkshunder og patruljehunder. Tilbake i Norge begynte Jonas å jobbe som dyrepasser ved Akvariet i Bergen. Der var han assisterende hovedtrener for selene og sjøløvene, hvor han fikk teste ferdighetene sine i shaping og tatt læringsteorien i bruk. Etter 1,5 år på Akvariet startet Jonas å jobbe fulltid hos Fjellanger Hundesenter.

Pris for deltakere med egen hund: 2100kr
Pris for observatørplass: 1200 kr.

Prisene inkluderer deltagelse alle tre kvelder (11. juni, 18. juni og 25. juni) samt lett servering.

På grunn av begrensede plasser er påmelding bindende.

Meld deg på ved å sende oss en epost, melding på Facebook eller ring oss :)