logo

Seniorkontroll av hund og katt

I likhet med oss mennesker, forandrer kroppen seg fra år til år. Dette medfører til økt sykdomsrisiko, og spesielt hos dyr, som eldes raskere enn mennesker. Det kan være vanskelig for en dyreeier å legge merke til små helserelaterte forandringer, og ettersom dyr ikke kan fortelle at de har smerter eller ubehag, oppdages dessverre mange av disse sykdommene sent. 

En seniorkontroll er ment å være en tilleggsundersøkelse utenom den årlige helsesjekken hvor dyret får vaksine (som også er viktig hele livet). På denne måten følges din firbente venn opp hyppigere, hvilket bidrar til økt livskvalitet og lengde.

Vi anbefaler seniorkontroll på alle hunder over 7 år (store hunderaser ved 5 års alder), og alle katter over 9 år.

Hund og katt kos Sandviken Dyreklinikk

Ved seniorkontrollen foretar veterinæren en helsesjekk, inkludert sjekk av tenner, tannkjøtt, hjerte og ledd, kjønnsorganer og prostata (eldre hannhunder), som er eksempler på organer som har økt forekomst av sykdommer med alderen. Veterinæren vil også prate om ernæring, da riktig kosthold har mye å si for forebygging og behandling av ledd- og muskelrelatertesykdommer, fedme, lunge og hjertet for å nevne noen.

Dersom behov hos ditt dyr, vil veterinæren under samtale med deg, skreddersy videre undersøkelser/behandling.

Vi tilbyr en årlig GRATIS seniorsjekk til din hund og katt - ta kontakt for timeavtale :) 

Sandviken Dyreklinikk – sammen for ditt dyrs trygghet og helse!