Kjæledyret mitt er operert, hva nå?

Kjæledyret mitt er operert, hva nå?

Når kjæledyret ditt har gjennomgått en operasjon vil din hund/katt trenge tett oppfølging fra deg den første tiden. Noen kan føle seg kvalm etter narkosen selv om alle pasienter ved Sandviken Dyreklinikk mottar kvalmestillende i forkant av operasjonen rutinemessig. Dersom ditt dyr føler seg kvalm vil du se at hunden/katten din sleve eller slikke seg rundt munnen. Ofte hjelper det å gi dyret et lite måltid i slike tilfeller.

Etter operasjon har kroppen et større energibehov for å optimalisere helingsprosessen, spør oss gjerne om eget fôr for de første dagene.  

Sårstell

Ved hjemreise har ofte dyret ditt en steril kompress over operasjonssåret, dette skal fjernes etter ett døgn. Det er viktig at operasjonssåret kontrolleres daglig, og at det holdes rent og tørt. Dersom man ser skitt/smuss ved såret rådes det til å rense området varsomt med Klorheksidin sårrens (fås kjøpt på apotek), utover dette trengs ingen rens.

Din veterinær vil informere deg om hvilken type suturmiddel som er brukt hos ditt dyr. Dersom det er sydd med sting som skal fjernes, skal disse sitte i 10-14 dager før de tas bort. I noen tilfeller brukes det suturmiddel som absorberes («innvendige sting»), disse skal ikke fjernes, men operasjonssåret bør likevel kontrolleres etter 10 dager, og beskyttes på samme måte som andre operasjonssår.

Det er viktig at hunden/katten ikke slikker på operasjonssåret da dette kan medføre komplikasjoner, det rådes derfor til å ha halskrage eller body på dyret frem til kontroll.

Kontroll etter operasjon med eventuelt sting fjerning er med i prisen på operasjonen.

Aktivitet

Fra hjemreise og frem til ditt kjæledyr har vært til kontroll 10-14 dager etter operasjonen, rådes det til å holde hunden/katten rolig. Hunder skal kun luftes rolige turer i bånd og katter bør holdes inne.

Medisinering

Ulike operasjoner krever ulik medisinering de første dagene etter at operasjonen er utført. Din veterinær vil forklare deg hvilke medisiner sitt dyr trenger.

Ta gjerne kontakt med klinikken dersom du har spørsmål rundt operasjonen eller videre behandling, vi er her for å hjelpe dere: 415 70 007

Kattunge Sandviken Dyreklinikk Veterinær

Sandviken Dyreklinikk - Sammen for trygghet og helse!

Sandviken
Addresse:
Sandviken Dyreklinikk AS
Org nr: 918783148
Sandviksbodene 65 B
5035 Bergen

Kontakt:
© 2022 Sandviken Dyreklinikk. All right reserved.
Bestill time